تاریخ انتشار : 30 آذر 1392 11:58

پاکستان پرونده حملات پهپادی آمریکا را به کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل می برد

وزارت خارجه پاکستان ضمن استقبال از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص پهپادهای آمریکایی گفت که این قطعنامه راه را برای اسلام آباد به منظور تصویب قطعنامه ای مشابه در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل علیه حملات غیرقانونی پهپادهای آمریکایی هموار کرده است.

nation1-18.jpg

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نوشته روزنامه نیشن، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در یک کنفرانس خبری گفت: اکنون پیام ما صریح‌تر و بلندتر شنیده می‌شود. قدم بعدی برای ما طرح یک قطعنامه مشابه در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو بوده و ما امیدوار هستیم این قطعنامه تصویب شود.

وی اظهار کرد: تصویب اخیر قطعنامه از سوی مجمع عمومی سازمان ملل علیه پهپادهای آمریکایی بازتاب نظر عمومی در سطح بین‌الملل بوده و نشان‌دهنده غیرقانونی بودن استفاده از این پهپادها است.

این سخنگو تاکید کرد که قطعنامه اخیر قابل مقایسه با قطعنامه‌های دیگری که از سوی شورای امنیت تصویب می‌شوند نیست چرا که برای اجرای این قطعنامه مکانیزم اساسی وجود ندارد. با این وجود وی تاکید کرد که تنها یک قطعنامه تصویب شده از سوی سازمان ملل مکانیزم اجرایی را خواهد داشت.

وزارت خارجه پاکستان همچنین در خصوص وضعیت مرز میان هند و پاکستان در منطقه کشمیر گفت که این وضعیت تحت کنترل بوده و قرار است در تاریخ 24 دسامبر نشست میان مدیر کل‌های عملیات‌های نظامی دو طرف برگزار شود.

به گفته وی این پیشنهاد پاکستان بوده که نمایندگان وزارت‌های امور خارجه دو کشور باید به نشست مدیرکل‌های عملیات‌های نظامی دعوت شوند تا این نشست فراگیرتر شود اما هند این پیشنهاد را نپذیرفت.

این سخنگو همچنین در خصوص گفتگوی راهبردی آمریکا- پاکستان گفت که این گفت‌وگو راهبردی به دنبال سفر جان کری وزیر امور خارجه امریکا به پاکستان از سر گرفته شده است.

به گفته وی، نشست‌های کارگروه‌های دو طرف درباره انرژی، رفاه و امنیت پیش از این آغاز شده‌اند و نشست‌های مربوط به کارگروه‌ تروریست و دارایی به زودی برگزار خواهند شد و پس از تکمیل این نشست‌ها، نشست دو کشور در سطح وزرا برگزار خواهد شد.

وی در خصوص روابط پاکستان با آمریکا گفت: دو کشور به دنبال حل و فصل همه مسائل میان خود از طریق گفت‌وگو هستند.

این سخنگو همچنین در مورد قوانین جدید کنگره که کمک مالی به پاکستان را وابسته به ترانزیت محموله‌های ناتو از این کشور کرده است گفت: این یک مساله داخلی امریکا است و با ما در این خصوص تماسی گرفته نشده است.

وی تاکید کرد که نباید در زمینه صداقت پاکستان در جنگ مبارزه با تروریسم به دلیل فداکاری‌های گسترده و ضررهای مادی که پاکستان به خرج داده قضاوت شود.

وی همچنین در خصوص وضعیت بنگلادش گفت : پاکستان و بنگلادش حتی پیش از سال 1947 نیز مردمی برادر بودند و دو کشور تا سال 1971 کنار یکدیگر بودند. قطعنامه‌ای که از سوی پارلمان پاکستان در خصوص وضعیت بنگلادش تصویب شد مداخله در امور داخلی این کشور نیست.

این مقام ارشد پاکستان همچنین ابراز امیدواری کرد که بنگلادش به طور مقتضی توافقنامه سه جانبه سال 1974 را که توسط هند، پاکستان و بنگلادش امضا شد رعایت کرده و ضمن فراموش کردن گذشته چشم به آینده داشته باشد.

وی تاکید کرد که وزارت امور خارجه بنگلادش کمیسر عالی پاکستان را احضار کرده است.

این مقام پاکستانی خاطرنشان ساخت که اسلام آباد همچنین ملابرادر یکی از رهبران طالبان را به درخواست حامد کرزای، رئیس‌جمهور افغانستان آزاد کرده تا وی بتواند در فرآیند آشتی افغانستان شرکت کند.